Tichete de vacanta

Cheque vacances, pentru vacante romanesti!

Odata cu aprobarea introducerii tichetelor de vacanta de catre Guvern, Cheque Dejeuner Romania lanseaza Cheque vacances, tichetul de vacanta – pentru vacante romanesti. Datorita acestei initiative legislative, angajatii romani se pot bucura cu adevarat de concediu sau de zilele libere, beneficiind astfel de o crestere neimpozabila a bugetului de vacanta.

Avantajele angajatorului:

  • detine un argument suplimentar in negocierea salariala
  • profitati de pana la 3.600 lei/an/salariat total deductibili si neimpozabili
  • salariatii sunt mai eficienti pentru ca sunt motivati
  • colaboratorii dumneavoastra se intorc din concediu cu forte proaspete
  • aplicarea sistemului este foarte simpla
  • serviciile oferite de Cheque Dejeuner sunt adaptate organizatiei dumneavoastra

Oferite ca bonus de merit sau ca prima de vacanta, societatile pot acorda tichete Cheque vacances salariatilor cu contract individual de munca. Valoarea acestora este scutita de taxele patronale si salariale in limita a 6 salarii minime brute pe tara. In prezent, valoarea maxima deductibila a tichetelor de vacanta este de 3.600lei/salariat/an.

Datorita deductibilitatii sale fiscale, tichetul Cheque vacances reprezinta o alternativa reala pentru pastrarea nivelului remuneratiei angajatilor, ceea ce conduce la cresterea performantelor lor si implicit a cifrei de afaceri.

Ex: Economii anuale de 878* lei pentru fiecare salariat!
Pentru 1.000 lei oferiti in tichete de vacanta Cheque vacances, societatea economiseste aproximativ 878 lei/angajat. Aceasta suma reprezinta contravaloarea taxelor catre bugetul general consolidat, in cazul in care societatea ar fi acordat o prima de vacanta neta de 1000 de lei.
* Calculul a fost facut pornind de la un salariu brut de 1.500 lei/luna

Avand in vedere faptul ca tichetele de vacanta se folosesc pentru achizitionarea de servicii turistice doar pe terioriul Romaniei, Cheque vacances reprezinta o ocazie de a ne bucura sau de a descoperi traditiile, frumusetea si bogatia tarii noastre. Este de asemenea, o sansa pentru turismul romanesc sa se dezvolte si sa ne reprezinte la adevarata lui valoare.

Beneficiarii le vor putea folosi pentru plata cazarii, a meselor, a transportului, a tratamentelor balneare sau agrementului. Aceste servicii pot fi achizitionate direct de la hoteluri, pensiuni, unitati de tratament balnear autorizate sau prin intermediul agentiilor de turism licentiate.

Acest nou produs este menit sa creasca stabilitatea si eficienta la nivelul sectorului privat si public, sa creeze noi locuri de munca si sa creasca investitiile din turismul romanesc, ce antreneaza dezvoltarea domeniilor conexe: infrastructura, constructii, transport, productie, alimentatie etc.

Tichete de vacanta – Avantaj financiar

Tichetele Cheque vacances:

  • sunt deductibile la calculul impozitului pe profit/venit in limita a 3.600 lei/an/salariat
  • pentru salariat sunt scutite de plata impozitului pe venituri si a impozitelor sociale aferente
  • nu se iau in calcul la stabilirea drepturilor si obligatiilor determinate in raport cu venitul salarial

Tichete de vacanta – Specimen si securitate

Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.

FATA
tv2009-fata
1 – Perioada de valabilitate.
2 – Valoarea.
3 – Cadru rezervat referintelor clientului (denumire angajator, cod fiscal, numar de inmatriculare la O.R.C., nume, prenume si CNP utilizator etc.).
4 – Seria si cod de bare.
5 – Cerneala neagra in lumina naturala, iar la lumina UV devine verde fluorescent.
6 – Cerneala termica: in contact cu caldura, culoarea se modifica de la albastru la alb.
7 – Fir de argint micro imprimat cu „GROUPE CHEQUE DEJEUNER”. 8 – Filigran vizibil prin transparenta.

VERSO
tv2009-verso
9 – Melanj fluorescent sub forma de puncte vizibile in spectru UV de culoare rosu, verde si albastru, iar in lumina naturala sunt vizibile doar cele rosii.
10 – Cerneala portocalie fluorescenta ce apare portocalie in spectrul natural, iar la lumina UV devine portocalie fluorescenta.
11 – “Guilloche”, model grafic realizat prin calcul informatic, vizibil cu ochiul liber si tiparit cu cerneala fluorescenta.
12 – Spatiu destinat inscrierii datei, locatiei, perioadei de utilizare si aplicarii stampilei unitatii afiliate unde a fost folosit tichetul.
13 – Interdictii referitoare la utilizarea tichetelor de vacanta, stabilite prin lege.
14 – Denumirea si sediul social al unitatii emitente, cod fiscal, numar de inmatriculare la O.R.C., nr. de telefon.

Leave a comment